Mobilna aplikacija

Kako Omoguru pomaže pri vježbanju tehnike čitanja

omoguru

Svaka osoba s disleksijom ima jedinstveni stil čitanja. Zato su ključna prednost naših rješenja značajke za prilagođavanje izgleda teksta i alati koji olakšavaju čitanje. To čini Omoguru savršenim za vježbanje tehnike i tečnosti čitanja. Bilo da djeca vježbaju u školi ili kod kuće.

Odabir vrste fonta od A do E pomaže kod dekodiranja riječi. Postavljanje visine retka, razmaka među slovima i označavanja slogova bojama, čini tekst čitljivijim u svega par minuta koliko traje prvo prilagođavanje

Čitajte i učite lakše uz Omoguru

Svrha naše mobilne aplikacije je podržati učenike tijekom procesa učenja čitanja te olakšati daljnje čitanje. Neki od obaveznih lektirnih naslova dostupni su u aplikaciji putem već učitane knjižnice e-Lektire. A uskoro će, za učenike od od 3. do 8. razreda biti dodane i kratke priče s popratnim pitanjima za provjeru razumijevanja teksta. 

Osim čitanja knjiga, postoji i mogućnost fotografiranja stranica udžbenika i pretvaranja teksta u digitalni oblik. Ipak, ova značajka još uvijek ne pruža mogućnost potpune prilagodbe teksta, ali tekst će se automatski prikazati prema posljednje korištenim postavkama za čitanje. Istraživanje koje smo napravili s našim fontom pokazuje da djeca čitaju brže, s manje grešaka i mentalnog napora. 

Podatak da je u posljednjih 15 mjeseci pročitano preko 150 000 stranica govore tome u prilog. Drugim riječima, osobe s disleksijom pročitaju jednu knjigu dnevno uz našu aplikaciju.

Za nas je to nevjerojatno!

Prednosti koje pruža Omoguru su:

  • Lakše čitanje – koristite unaprijed učitane ili vlastite tekstove za čitanje u školi i vježbanje tečnosti čitanja
  • Lakše učenje – skupljajte bilješke iz e-knjiga ili iz tiskanih udžbenika. Učite i lakše pišite zadaće i seminarske radove.

Pogledajte više informacija o tome kako osobe s disleksijom lakše čitaju i uče kod kuće s Omoguru aplikacijom.

omoguru

Aplikacija za disleksiju testirana s djecom

Svi čitamo lakše s Omoguru aplikacijom. Upotreba naše aplikacije pokazala se posebno korisnom u obrazovnim ustanovama. Na to su nam ukazale povratne informacije iz škole Mary McDowell Friends iz NY koja je specijalizirana za rad s učenicima sa specifičnim teškoćama učenja.

Slična izvješća dolaze od osoba s disleksijom različitih dobnih skupina koji su isprobali aplikaciju.

Testiranje provedeno u veljači u New Yorku, pokazalo je da djeca u dobi od 10 do 14 godina vole mogućnost kontrole nad izgledom teksta koju pruža naša aplikacija. “Jedno je dijete, prije nego što je počelo čitati na aplikaciji, neprestano govorilo – ne znam čitati, ne mogu čitati. No kada je počeo čitati u jednom trenutku uzviknuo je da vidi!” – navodi se u izvještaju. I ovo nije prvi takav komentar.

Owen Kowalski, koji putem bloga The Life Dyslexic dijeli savjete za pomoć svim dobnim skupinama osoba s disleksijom, također je bio ugodno iznenađen. Iako je u početku bio skeptičan, uočio je da je iskustvo mnogo bolje nego na prethodnim digitalnim čitačima. Njegovo je mišljenje da bi aplikacija bila velika prednost digitalno orijentiranim osobama s disleksijom.

omoguru

Trenutno radimo na implementaciji pilot projekta u nekoliko škola kako bismo bolje razumjeli potrebe učenika s disleksijom. Bilo bi nam zadovoljstvo da uključimo u projekte što više škola i približimo im ovaj nevjerojatan alat koji su učenici, roditelji i škole već prepoznali.

Glavna prednost školama je to što mogu stvoriti vlastitu digitalnu biblioteku u našoj aplikaciji i tako knjige učiniti dostupnima svoj djeci u školi.

Istražite više o najboljoj aplikaciji za čitanje za učenike i studente, te nam se slobodno obratite.

more posts